L’esport a l’escola és segur i sempre ho ha estat. Des del Consell Esportiu del Baix Llobregat posem en valor la tasca exemplar de docents i alumnes a l’hora de garantir una pràctica de l’esport segura, saludable i respectuosa.

Els valors de l’esport ens estan ajudant a superar una de les etapes més difícils de la nostra societat; valors com la perseverança, el respecte i el compromís ens han ajudat a reforçar l’activitat física i l’esport com a pilar de la nostra salut. Ara, més que mai.

Les escoles són i han estat sempre el pilar del creixement de les generacions que marcaran el nostre present i futur. Durant aquesta pandèmia, s’han converit també en un dels bastions de la seguretat contra el coronavirus, amb xifres com que, del total de positius detectats a Espanya, només el 0,01% ha provingut de les escoles catalanes, i com dins de Catalunya, només 2 de les 5.104 escoles catalanes (0,03%) han estat confinades (ambdues dades oferides per la Generalitat de Catalunya a 10 de març de 2021). Aquestes dades, sumades a les bones pràctiques a les escoles, ens permeten comunicar la seguretat que viu l’esport a l’escola i la necessitat de fomentar-lo més que mai.

Amb la voluntat de recollir aquesta tasca, a continuació trobareu una Guia de bones pràctiques en l’esport a l’escola, provinents de diferents centres del Baix Llobregat.

Si vols que els teus consells apareguin en la Guia de bones pràctiques en l’esport escolar i/o enviar-nos el teu video, fes clic al botó

“Espais ventilats, màxima pràctica a l’aire lliure, neteja del material al finalitzar cada sessió, vestidors per un sol grup bombolla, Kit Covid obligatori per cada alumne, alumnes covid cada setmana responables de la neteja i de la no interacció dels grups bombolla, pràctiques segures, hem adaptat les pràctiques que requerien més contacte (restringides algunes activitats, d’altres suprimides i altres adaptades…)”
Antònia Felip, coordinadora d’activitats i del Pla català de l’Esport de l’Institut Olorda

“Grups Bombolla, rentat de mans abans i després de la sessió, ús de la mascareta en jocs o activitats de contacte, jocs o activitat motrius sense ús de la mascareta quan es pot respectar la distància de seguretat, més pauses i espais d’oxígen al llarg de la sessió garantint la distància de seguretat i finalment desinfecció dels materials utilitzats.”
Héctor Alcón Couto, mestre d’educació física de l’Escola Benviure

“Higiene i també neteja del material esportiu i esport a l’aire a lliure.”
Jaume Vergés, director i professor d’educació física de l’Institut de Collbató
“Des de l’escola Amat Verdú estem totalment compromesos amb la lluita contra el COVID-19. Per aquest motiu, des de l’inici de curs estem seguint les mesures de prevenció que el departament d’educació va proposar.
En primer lloc, rentem mans, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic, abans i després de cada sessió. També realitzem les sessions d’Educació Física al pati, sempre que podem. És a dir, quan aquest no està ocupat per un altre grup i, evidentment, quan les condicions meteorològiques ho permeten. En cas de no poder realitzar l’activitat física a l’aire lliure, sempre mantenim el gimnàs ben ventilat.
D’altra banda, hem hagut de reformular les diferents unitats didàctiques de l’àrea, per tal de realitzar activitats que redueixin el contacte físic. De la mateixa manera, al centre intentem no fer servir gaire material, per evitar la possible transmissió del virus. En cas de fer-ne servir, procedim a la seva neteja i desinfecció, un cop finalitzada la sessió. Per aquest motiu, moltes de les classes d’Educació Física compten amb un mestre de reforç.
Per últim, i no per això menys important, parlarem de l’ús de la mascareta. Sabem que a les sessions d’Educació Física no és obligatòria, però demanem a l’alumnat, que sempre que sigui possible, no se la tregui, per reduir riscos. Per això, aquest curs, som més laxes i permetem que els nens i nenes descansin quan es notin ofegats.”
Rubén Sanabria i Daniel Aragonés, professors d’educació física de l’Escola Amat Verdú

“Hem realitzat algun esport sense contacte (Ultimate, CovidBall), gel abans de baixar al pati, rentat de mans amb sabó un cop acabem la classe, rentat del material per part de tots els alumnes.”
Isaac Juarez, mestre d’educació física de l’Anselm Clavé

“Desinfecció gimnàs (làmpara UVC) + màquina purificació aire, desinfecció material, mantenir la distancia de seguretat i ús mascareta.”
Marta Ramos, mestra d’educació física del Jacint Verdaguer 
“Amb mascareta a partir de 1r, desinfectar el material comú, cada clase té un material bàsic, clases a l’aire lliure sempre que es pot.”
Imma Hernández, mestra d’educació física de l’Escola Montserratina

“Grups bombolla, utilització de mascaretes, espais oberts, neteja de material durant i després de cada sessió, ús de gel hidroalcohòlic abans, durant i després de cada activitat.”
Raúl Pérez, mestre d’educació física de l’Escola Marcel·lí Moragas
“Ens netegem les mans abans i després de la classe. Fem la classe a l’aire lliure. Netegem el material després de cada classe. Portem la mascareta sempre a mà per posar-la i treure-la quan calgui.”
Irene Fernández, mestra d’educació física i coordinadora del Pla Català de l’Esport de l’Escola El Garrofer

Si vols que els teus consells apareguin en la Guia de bones pràctiques en l’esport escolar i/o enviar-nos el teu video, fes clic al botó