Desprès de l’èxit de participació al repte “10 cims del Baix Llobregat”, que consistia en assolir els 10 cims més emblemàtics de la nostra comarca durant l’any 2023, arriba un nou repte per al 2024: “Castells i Fonts del Baix Llobregat”

Castells i Fonts del Baix Llobregat

A partir del gener, es publicarà cada 15 dies la fitxa d’un indret, proporcionant un nou repte d’esport popular, obert a la ciutadania, amb l’objectiu principal de realitzar activitat física de forma saludable a través de la pràctica del senderisme.

Les fitxes que es publicaran de cada castell i cada font, oferiran la informació necessària per poder arribar a ells: municipi al qual pertany, distància de la ruta, punt d’inici, desnivell del terreny i breu descripció del recorregut. També es publicarà un track de cada ruta.

El registre de cada visita a un castell o una font es farà a través d’un formulari de google, on cada persona haurà d’introduir les dades sol·licitades, i  pujar la fotografia corresponent del lloc visitat.

A més, es continuarà fomentant la descoberta de la comarca ja que, els castells i les fonts d’aquest repte tornaran a estar distribuïts arreu del Baix Llobregat.

Sempre que sigui possible, s’escolliran indrets de municipis diferents als que ja s’han visitat amb la realització del repte dels 10 cims.

⏳ El període per assolir aquest repte comptarà des de la publicació de la fitxa del primer indret, fins a l’últim dia de l’any 2024.

CASTELLS

FONTS

Preguntes freqüents:

Aquest repte està pensat com una activitat oberta a tothom, famílies, joves, adults, gent gran, etc. L’objectiu principal es que ho puguin assolir el màxim de persones possibles i per aquest motiu,  es publicaran les rutes més assequibles. No obstant, sabent les oportunitats que ens ofereix el nostre entorn natural, cada persona pot escollir si realitza aquesta ruta proposada pel Consell Esportiu o escull altres punts d’inici o recorreguts alternatius que aportin variables per allargar les caminades, fer-les circulars en lloc de lineals, o agafar corriols que augmentin el desnivell del terreny.

Les visites als castells i fonts podran realitzar-se en qualsevol moment de l’any 2024 i cada cop que es visiti un indret, caldrà fer el resgistre, omplint un formulari on haurem d’adjuntar una fotografia que certifiqui la visita.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat concedirà un obsequi a tothom que aconsegueixi superar el repte, registrant tots els castells i les fonts visitades.

Un cop s’hagi assolit el repte, només cal enviar un correu a jugaverdplay@cebllob.cat per tal de que fem la validació corresponent i així us comunicarem quan podreu venir a recollir l’obsequi.