
La 2ª jornada Baix Dance del curs 2021-2022 va celebrar-se a la ciutat de Castelldefels el passat dissabte 19 de març al Complex Esportiu Municipal Can Roca de Castelldefels. Un nombrós públic format per amics, acompanyants i familiars varen gaudir de les diferents coreografies exhibides a la 25a edició d’aquesta jornada amb actuacions de tots els estils: hip hop, funky, dansa contemporània, dansa clàssica, dansa urbana, acrobàcies, etc.
L’acte va reunir a més de 300 infants i adolescents de centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa de la comarca del Baix Llobregat i algun convidat puntual de l’Anoia i Barcelona. La jornada va oferir als 40 grups inscrits l’oportunitat d’exhibir les seves coreografies treballades al llarg del 2n trimestre del curs escolar i alhora gaudir amb tot el públic i companys i companyes d’un matí ple de ritme i música.

Baix Dance: Valor afegit
El Baix Dance és una jornada oberta per centres educatius, entitats esportives i escoles de dansa del Baix Llobregat, que pretén mostrar el treball creatiu a través de l’expressió corporal, moviment i la dansa. Un dels seus principals objectius és garantir el bon desenvolupament de valors, premiant el gaudiment, el show, el treball en equip, l’execució i la composició de les coreografies.
Amb aquesta finalitat, des del curs passat, la participació d’un jurat experimentat i entusiasta, permet donar un reconeixement a cada coreografia en funció de 5 criteris, valorats amb una puntuació entre l’1 i el 3 en cada cas. Aquests criteris són:
● Gaudiment: Entès com el “bon rotllo”, on es valora els aspectes d’energia, entusiasme i seguretat com a grup.
● Show: Entès com “l’espectacularitat de la coreografia”, on es valora la posada en escena, la dramatització, la originalitat, l’expressió́, la musicalitat, i el vestuari.
● Execució: Entès com a la “riquesa del moviment”, on posa accent a la tècnica, sincronització i coordinació del grup.
● Composició: Entès com “la recepta” de la coreografia, on es valora les formacions entre els participants, la quantitat de moviments per temps musicals i el conjunt de la temàtica.
● Complicitat: Entesa com “les emocions del grup”, on es valora les interaccions, la cooperació i el bon estar entre els membres.
Des del Consell Esportiu volem agrair la col·laboració i el suport del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels que ens ha obert les seves portes per acollir aquesta fantàstica jornada, agrair també a les famílies el seu entusiasme i per suposat, volem felicitar a tots els participants per les seves grans actuacions!