Recursos per a combatre la LGTBIòbia. Recomanacions per al sector esportiu per incloure la diversitat sexual i de gènere als espais esportius editada pel Departament d’Esport i Gènere del Consell Català de l’Esport
La violència sexual a l’esport. De què parlem?
La guia “La violència sexual a l’esport: (re)conèixer, parlar i actuar” i aquest VÍDEO “La violència sexual a l’esport. De què parlem?” són dos documents elaborats per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de dues eines fonamentals per a la sensibilització, consulta i formació que tenen com a objectiu principal (re)conèixer, parlar i actuar des de les entitats i els seus entorns per viure i promoure un esport lliure de violències sexuals.
Manifest del món de l’esport per a l’eliminació de les violències envers les dones
El Consell Esportiu del Baix Llobregat s’adhereix al manifest del món de l’esport per condemnar la violència contra les dones.#25N
Manifest del món de l’esport per a l’eliminació de les violències envers les dones
VÍDEO EL JUGA VERD PLAY NO ENTÉN DE GÈNERE
El 22 d’abril del 2019 el RCDE Stadium va obrir les seves portes per acollir un partit de la Lliga Iberdrola entre els equips femenins del RCD Espanyol i l’Atlético de Madrid.
L’RCD Espanyol, els Consells Esportius de l’Hospitalet i del Baix Llobregat i tots els ajuntaments de l’àmbit han engegat un projecte conjunt que pretén treballar per la igulatat de gènere i la cohesió social.
CAMPANYA #ThoEstasPerdent
El CAC, la Generalitat i la CCMA impulsen la campanya #ThoEstàsPerdent per fomentar l’esport femení en els mitjans
VÍDEO INEFC CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
TRAILER VÍDEO ENCORDADES, UN VIATGE PER A LA HISTÒRIA FEMENINA DE L’ALPINISME I L’ESCALADA
DOCUMENTAL ENCORDADES
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/encordades/video/5776987/
VÍDEOS-RECURSOS PER REFLEXIONAR SOBRE LES DESIGUALTATS I DIVERSITATS DE GÈNERE A L’ESPORT
Garbiñe Muguruza i José Mota
https://www.youtube.com/watch?v=V0kM08mLhBQ
Pilota d’Or
https://www.youtube.com/watch?v=fiqa7THSoH8
Moments masclistes JJOO Rio 2016
Run like a girl
https://www.youtube.com/watch?v=pQishDaKLdM
Ferro
Recursos pedagògics online per a la igualtat – Ajuntament de Barcelona
Des de l’Ajuntament de Barcelona es proporcionen diversos recursos pedagògics envers diverses temàtiques, entre les quals trobem: violència masclista a l’espai públic, ciberassetjament, masculinitat(s) i prevenció de l’assetjament a l’esport.
Link: https://ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca/
PUBLICACIONS I ARTICLES:
- Informe dones en l’esport 2021. Observatori català de l’esport. Observatori de la igualtat de gènere.
- Consell Català de l’Esport (2020) La violència sexual a l’Esport. Guia per a persones adultes. (Re)conèixer, parlar i actuar 2a Edició!
- COPLEFC (2018, 26 juny). La igualtat de gènere en joc. COPLEFC. Recuperat de https://www.coplefc.cat/actualitat/igualtat-de-genere-en-joc/1086
La igualtat en joc. Guia de Bones Pràctiques de Gènere en els estudis de la família de les Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (INEFC/ COPLEFC)
Aquesta guia es dirigeix a totes aquelles institucions educatives i esportives, de tots els nivells de formació (primària, secundària, professional o universitària), que pretenen incorporar i desenvolupar la perspectiva de gènere a les seves agendes i intervencions. Amb aquest propòsit, es proporciona informació sobre els aspectes clau que tant els equips directius com el professorat han de tenir en compte a l’hora de planificar i implementar els seus programes de formació, la seva actuació quotidiana i la seva forma de comunicació.
Decàleg per incorporar la perspectiva de gènere
Elaborat per les professores de l’INEFC de Barcelona: Pedrona Serra, Susanna Soler i Anna Vilanova, especialistes en el tractament i la consideració de gènere en l’àmbit de les ciències de l’activitat física i de l’esport, vol ser una eina més que inclou “una mirada de gènere que no és exclusiva de les dones, i que no es dirigeix únicament a les dones, sinó que contribueix a l’enfortiment del model democràtic. Un model en el qual la reivindicació d’unes relacions més justes beneficia homes i dones en tota la seva diversitat”
PÀGINES WEB: