Recursos per a combatre la LGTBIòbia. Recomanacions per al sector esportiu per incloure la diversitat sexual i de gènere als espais esportius editada pel Departament d’Esport i Gènere del Consell Català de l’Esport

Infografia

 

La violència sexual a l’esport. De què parlem?

La guia “La violència sexual a l’esport: (re)conèixer, parlar i actuar” i aquest VÍDEO “La violència sexual a l’esport. De què parlem?” són dos documents elaborats per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat  de Catalunya. Es tracta de dues eines fonamentals per a la sensibilització, consulta i formació que tenen com a objectiu principal (re)conèixer, parlar i actuar des de les entitats i els seus entorns per viure i promoure un esport lliure de violències sexuals.

Manifest del món de l’esport per a l’eliminació de les violències envers les dones
El Consell Esportiu del Baix Llobregat s’adhereix al manifest del món de l’esport per condemnar la violència contra les dones.#25N
Manifest del món de l’esport per a l’eliminació de les violències envers les dones

VÍDEO EL JUGA VERD PLAY NO ENTÉN DE GÈNERE

El 22 d’abril del 2019 el RCDE Stadium va obrir les seves portes per acollir un partit de la Lliga Iberdrola entre els equips femenins del RCD Espanyol i l’Atlético de Madrid.

L’RCD Espanyol, els Consells Esportius de l’Hospitalet i del Baix Llobregat i tots els ajuntaments de l’àmbit han engegat un projecte conjunt que pretén treballar per la igulatat de gènere i la cohesió social.

 

CAMPANYA #ThoEstasPerdent

El CAC, la Generalitat i la CCMA impulsen la campanya #ThoEstàsPerdent per fomentar l’esport femení en els mitjans

 

 

VÍDEO INEFC CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 

TRAILER VÍDEO ENCORDADES, UN VIATGE PER A LA HISTÒRIA FEMENINA DE L’ALPINISME I L’ESCALADA

DOCUMENTAL ENCORDADES

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/encordades/video/5776987/

VÍDEOS-RECURSOS PER REFLEXIONAR SOBRE LES DESIGUALTATS I DIVERSITATS DE GÈNERE A L’ESPORT

Garbiñe Muguruza i José Mota

 https://www.youtube.com/watch?v=V0kM08mLhBQ

Pilota d’Or

 https://www.youtube.com/watch?v=fiqa7THSoH8

Moments masclistes JJOO Rio 2016

 https://vimeo.com/181327759 

Run like a girl 

 https://www.youtube.com/watch?v=pQishDaKLdM

Ferro

 https://youtu.be/qWoNgr6pnYE

6 vídeos per educar en la igualtat de gènere

Recursos pedagògics online per a la igualtat – Ajuntament de Barcelona

Des de l’Ajuntament de Barcelona es proporcionen diversos recursos pedagògics envers diverses temàtiques, entre les quals trobem: violència masclista a l’espai públic, ciberassetjament, masculinitat(s) i prevenció de l’assetjament a l’esport.

Link: https://ajuntament.barcelona.cat/recursospedagogics/ca/

 

PUBLICACIONS I ARTICLES:

La igualtat en joc. Guia de Bones Pràctiques de Gènere en els estudis de la família de les Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (INEFC/ COPLEFC)

Aquesta guia es dirigeix a totes aquelles institucions educatives i esportives, de tots els nivells de formació (primària, secundària, professional o universitària), que pretenen incorporar i desenvolupar la perspectiva de gènere a les seves agendes i intervencions. Amb aquest propòsit, es proporciona informació sobre els aspectes clau que tant els equips directius com el professorat han de tenir en compte a l’hora de planificar i implementar els seus programes de formació, la seva actuació quotidiana i la seva forma de comunicació.

 

Decàleg per incorporar la perspectiva de gènere

Elaborat per les professores de l’INEFC de Barcelona: Pedrona Serra, Susanna Soler  i Anna Vilanova, especialistes en el tractament i la consideració de gènere en l’àmbit de les ciències de l’activitat física i de l’esport, vol ser una eina més que inclou “una mirada de gènere que no és exclusiva de les dones, i que no es dirigeix únicament a les dones, sinó que contribueix a l’enfortiment del model democràtic. Un model en el qual la reivindicació d’unes relacions més justes beneficia homes i dones en tota la seva diversitat”

 

 

 

PÀGINES WEB: