Què entenem per una alimentació saludable?
Es pot definir com aquella que és suficient, completa, equilibrada, satisfactòria, segura, adaptada al comensal i a l’entorn, sostenible i assequible.
L’alimentació és un determinant fonamental de l’estat de salut de les persones, tant pel paper que tenen els nutrients en la prevenció de malaties per carència de nutrients, com per la implicació d’alguns nutrients, aliments i hàbits de consum, en el desenvolupament de problemes de salut crònics com ara l’obesitat, les malaties cardiovasculars o la diabetis, entre d’altres.
En aquesta guia d’hàbits saludables elaborada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya podrem trobar tres grups de missatges senzills sobre els aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells dels quals convé canviar-ne la qualitat o el tipus per altres versions més saludables i més respectuoses amb l’entorn.
Podeu trobar aquest document fent click a la imatge:
-Agència de Salut Pública de Catalunya, Manera, M., Salvador, G. (2019) Petits canvis per menjar millor. Recuperat de: http://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/promocio_salut/alimentacio_saludable/02Publicacions/pub_alim_salu_tothom/Petits-canvis/petits_canvis_la_guia.pdf