Dels Jocs Paralímpics al Pati de l'Escola

En els Jocs Paralímpics actuals es practiquen 503 proves esportives dividides en 20 disciplines: Atletisme, Bàsquet en cadira de rodes, Boccia, Ciclisme, Esgrima en cadira de rodes, Futbol 5, Futbol 7, Goalball, Halterofília, Hípica, Judo, Natació, Rem, Rugbi en cadira de rodes, Tennis en cadira de rodes, Tennis de taula, Tir amb arc, Tir olímpic, Vela i Voleibol assegut.

Aquestes disciplines esportives estan organitzades en funció del tipus d’afectació que limita la mobilitat dels atletes, i es troba dividida en lesionats medul·lars i amputats (presents en un 80% de les disciplines esportives), cecs i deficients visuals (en un 35%), paralítics cerebrals (en un 35%) i discapacitats intel·lectuals (en un 15%).

Per tal d’evitar la necessitat de comptar amb materials o espais específics per al desenvolupament d’alguns d’ells (cadira de rodes, piscina, arcs, etc.), el Consell Esportiu del Baix Llobregat proposa una activitat dissenyada de tal manera que cada centre educatiu pugui continuar posteriorment desenvolupant aquest tipus d’activitats amb material accessible.

El taller que es desenvoluparà durant la sessió té un caràcter fonamentalment pràctic i es basa en activitats esportives que formen part dels Jocs Paralímpics que es poden posar en pràctica sense grans dificultats en qualsevol centre educatiu: Atletisme, Futbol 5, Goalball i Voleibol Assegut.

Inscripcions:

Omplir el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ On line fent clik al botó:

A continuació us adjuntem tota la informació relacionada amb l’esdeveniment:

Procés d'inscripció

  • Fer el pagament de 70€ per sessió grup/classe. (Un cop confirmada la inscripció us farem arribar el número de compte al qual heu de fer l’ingrés del vostre centre).
  • Enviar-nos el resguard de pagament a jugaverdplay@cebllob.cat 15 dies abans del inici de l’activitat.
  • Tota reserva no pagada dins d’aquest termini, quedarà automàticament anul·lada.
  • Es faran reemborsaments només en cas de suspendre l’activitat per qüestions meteorològiques.

A qui va dirigit?

Aquesta activitat està dirigida als nens/es de 5è de primària fins a 2n de secundària

Quan?

L’activitat està oberta des del 2 d’octubre de 2023 fins al 21 de juny de 2024, i segons disponibilitat.

Horari

El taller pràctic tindrà una durada d’una hora i mitja. L’horari de l’activitat es concretarà entre el Consell Esportiu i el centre educatiu.

Quines activitats farem?

Les activitats dissenyades són les següents:

  • Goalball.
  • Jocs adaptats.
  • Volei assegut.

*L’organització es reserva el dret de modificar algunes de les activitats per qüestions organitzatives. 

Què cal portar?

– Roba i sabatilles esportives.

-Ampolla d’aigua.

On es farà?

AL MATEIX CENTRE EDUCATIU